1) PUNDAK KEMBALI!!!!

Berita Terkini: PUNDAK kembali dengan Lagu Tema Pilihanraya untuk mencabar BN pada Pilihanraya Umum. Anda juga boleh memohon untuk menjadi calon Pilihanraya PUNDAK. Sila klik di kanan skrin.

MESEJ DARI PRESIDEN PARTI

Para Pengundi,
Sejak pilihanraya pertama, terdapat segolongan rakyat Malaysia yang mengundi “Undi Rosak” walaupun sebelum ini, tidak pernah ada parti bernama Parti Undi Rosak.

Walaupun jumlah pengundi “Undi Rosak” ini kecil, namun kami berpendapat bahawa suara mereka seharusnya mendapat perwakilan di Parlimen. Kerana golongan ini juga terdiri daripada Rakyat Malaysia. Dan seperti rakyat Malaysia yang lain, mereka juga mempunyai cita-cita dan aspirasi yang selama ini diabaikan oleh parti-parti politik lain.

Adalah dipercayai bahawa golongan ini sebenarnya berasal dari Masa Depan (ataupun dikenali dalam Bahasa Penjajah sebagai The Future). Ini boleh menjelaskan mengapa mereka mengundi Undi Rosak 50 tahun sebelum penubuhan Parti Undi Rosak ini.

Para pengundi,
Kami percaya bahawa, seperti dalam filem The Terminator, pengundi Undi Rosak ini menziarahi kami dari Masa Depan setiap pilihanraya untuk menyampaikan satu mesej yang penting kepada kami semua. Dan mesej itu adalah – Hanya Parti Undi Rosak sahaja yang boleh menyatukan rakyat Malaysia untuk menentang entah siapa yang bakal menjadi Musuh Negara!

Oleh itu, dengan segala hormatnya, saya selaku Presiden Parti, ingin merasmikan secara rasminya penubuhan PARTI UNDI ROSAK (MALAYSIA) atau lebih dikenali dengan nama glamornya – PUNDAK! (Anda digalakkan bertepuk-tangan selepas membaca ayat ini, melainkan anda berada di pejabat dan bos anda berada berdekatan).

Para pengundi,
Mengikut pemerhatian kami, rakyat Malaysia selama ini lebih cenderung mengundi Parti Politik yang mempunyai dasar-dasar yang boleh disifatkan sebagai “tidak-masuk-akal”. Ini sedikit-sebanyak boleh menjelaskan bagaimana Parti Barisan Nasional telah berjaya meraih kemenangan yang besar pada setiap pilihanraya.
Oleh itu, untuk mendapat sokongan anda semua, PUNDAK berjanji akan mengemukakan dasar-dasar yang jauh lebih bodoh daripada dasar-dasar bodoh BN.

Idea-idea dan dasar-dasar PUNDAK akan dibentangkan dengan menggunakan sistem Kabinet Olok-Olok (Shadow Cabinet), bukan seperti dasar-dasar Parti Pembangkang lain di Malaysia yang setahu kami, tidak berdasar langsung. Dengan hanya meng-klik Kementerian Olok-Olok di kanan skrin, anda dapat memahami dengan jelas dasar-dasar PUNDAK yang bakal menjadikan negara kita Malaysia kebanggaan Planet Bumi.

Para Pengundi,
Izinkan saya mengakhiri coretan saya ini dengan menggunakan huruf besar:

HIDUP PUNDAK!!!!!!

Sekian Terima Kasih.

Saya Yang Menurut Kehendak Pengundi Dari Masa Depan,

Pazuzu

Presiden Parti Undi Rosak (Malaysia)


165 Respons to “1) PUNDAK KEMBALI!!!!”

  1. a babe of very little brain Says:

    saya sokong!!!!

  2. Aisehman Says:

    Brilliant. How can I join?

    HIDUP PUNDAK!!!!!!

  3. pazuzu Says:

    Aisehman,
    Kami sedang menggerakkan jentera penggerak gerakan parti untuk menerima keahlian.

  4. aman Says:

    you’re a riot dude! tahniah dan selamat berkempen.

  5. Pak Idrus Says:

    A great blog indeed. One of a kind. Have a nice day.

  6. bayi Says:

    How can I not support?🙂

  7. rocky Says:

    Yes I support…rosakkan undi dan buat kemenangan mereka tak syok kerena PUNDAK!!!

  8. juslo Says:

    saya juga sokong…
    this is what i’ve been talking about all along, man!!

  9. maha toyo(l) Says:

    parti pundak ada buat groupie tak? kalau ada best oo

  10. kucau Says:

    giler lawak siottttt!

  11. Mydeen Aboo Backer Says:

    Selaku Pengerusi Jawatankuasa Politik Sekawan Parti Siber Malaysia (M), SiPM, Mydeen mengalu-alukan pertubuhan Pundak ke alam parti siber Malaysia.

    Mydeen cadangkan gabungan parti bagi mengeratkan jalinan silaturahim dan untuk menggabungkan undi rosak dan undi siber.

    Amacam ?

  12. rapatumum Says:

    rosak bangsa ku….

    apa nak buat…

  13. dekerinchi Says:

    Undi rosak dibahagikan kepada beberapa kategori pegundi:

    1) Pangkah ditempat yang tidak sepatutnya
    2) Protes
    3) Bangang

    Kalau kita dalam keadaan serba salah membuat pilihan atau tiada satupun pilihan yang boleh dikatakan berbaloi maka pilihlah undi rosak….

    sekian…

  14. MaiL Says:

    hebat~ kami akan menyokong anda secara underground!!

  15. alexo Says:

    dimana boleh saya dapat borang untuk menjadi ahli..dan adakah ahli dikehendaki membayar yuran..saya harap simbol parti ni nanti akan serupa dgn perkataan India yg berbunyi …alaaaa..lupa laaa..apa tu..aaa
    pundek ke?
    hidup pundek..

  16. mr xxxx Says:

    saya menawarkan diri bertanding kerusi naib presiden pundak

    undilah saya

  17. pazuzu Says:

    Dukacita dimaklumkan bahawa PUNDAK tidak dapat menjawab semua komen-komen di atas secara “one-on-one”, disebabkan pegawai bertugas di Jabatan Hal Ehwal Belog PUNDAK (Bahagian Jawab Komen) tidak dapat dihubungi.
    Namun begitu, PUNDAK berterima kasih kepada semua penyokong-penyokong yang berkomen dan juga yag tidak berkomen dan terutamanya yang ingin menjadi “groupie” di atas.
    (Kecuali kalau yang ingin menjadi groupie itu sebenarnya lelaki).

    Sekian Terima Kasih.

  18. tongkoi Says:

    Aku pun nak register jadi ahli gak…..
    he…he… bila nak buat road show round malaysia untk berkempen?

  19. lailaazlina Says:

    good idea………………..

  20. kaboi kaboi Says:

    Dikhabarkan bahawa budak2 tingkat 4 telah menghidu akan kehadiran PUNDAK dalam dunia politik. Menurut perkiraan mereka PUNDAK boleh memberi kesan buruk dalam jangka panjang kepada parti yang memerintah. Maka untuk mengekang pengaruh PUNDAK yang semakin meluas, satu resolusi telah dibuat iaitu PARTI UNDI ELOK akan ditubuhkan dengan harapan parti ini akan mengekang pengaruh PUNDAK dan seterusnya melenyapkan PUNDAK dari arena politik dangkal negara. Namun mereka mempunyi masalah untuk mendapatkan acronim yang dengan PARTI UNDI ELOK ini. Setelah berbengkel 3 hari 2 malam, akhirnya satu keputusan dcaiapi bahwa acronim untuk PARTI UNDI ELOK ialah PUNDEK !!!

  21. kaboi kaboi Says:

    So sesiapa yang nak jadi ahli PUNDEK !…sila hubungi budak2 ting 4!…:=-))

  22. Mr Incognito Says:

    Haha. Kelakar yang nampaknya bodoh tetapi sebenarnya cerdik.

  23. Kehilangan Says:

    Ape nak cakap? Inilah yang di katakan pemuda malaysia yang mempunyai pemikiran kritis….keep up the good work and lets also use this in other fields..hehe

  24. unspun Says:

    LOL. Good stuff.

  25. sing_song Says:

    Good one…so bila nak tubuh Puteri & Putera Pundak??

  26. Gemma Momma Says:

    presiden pundak seorang yang tidak bermoral!

  27. Rambo Says:

    Untuk lebih agresif lagi, saya syorkan Pundak ini diberi nama yang lebih ganas! panas! buas! dan lebih gila kuasa!.. iaitu Parti Komunis Malaysia!! apa kata sedara-sedari semua?

  28. mercy Says:

    HIDUP PUNDAK!!!

  29. Aubrey Says:

    pundak dan pundek go hand in hand…!

  30. Ketua Perusuh Says:

    Tahniah atas penubuhan Parti Undi Rosak (PUNDAK). Semoga dengan tertubuhnya parti ini, maka rakyat Malaysia akan dapat kembali hak-hak mereka yang telah hilang.

  31. decypher Says:

    holy crap. this is good stuff. lol

  32. mob1900 Says:

    HIDUP PAZUZU!
    HIDUP PUNDAK!

    B. Nasional serta B. Alternatif dah ade dah…
    Kite Kroni buat Barisan Kreatif,
    Amacam? Baru boleh kite chelen diaorang!

  33. sic6sense Says:

    Hidup Pundak!!

    btw, how would u know if there’s an update here ah?

    blur sotong.

  34. mob1900 Says:

    ‘Recent Posts’ on the top right(your monitor) ————>

    You will be a great PUNDAK! member, sic6sense.😉

  35. sic6sense Says:

    thankss mob!(shit it was that obvious?) *shy a bit*

    yeah, MEMBER ME.

  36. pensel rosak Says:

    Aku dah buatkan bendera serta logo untuk PUNDAK… harap korang kenangler aku bila PUNDAK dah masok anniversary ke 50. Tapi aku takut ader plak org ciplak hasil kerjatangan aku ni…sedar2 org lain plak dapat nama……..hihiiiiiiii

  37. YoungPoliticGun Says:

    Pundak! Well done.

    First of all what i want to highlight here is “WE” the youngsters should be given a chance to play our role in politics. We got brains to think and find a solution for daily problems which we are facing. We shouldn’t be supporting those old politicians which is quite difficult to walk. Imagine our Adun and Wakil rakyat were tough, tall and posses a good personality (without tummy)…. how it would be? A minister who rides an Harley Davidson to Parlimeant…… A wakil rakyat who can lepak in mamak and say hi to everyone who passing by…….. Make sure when there is a Menteri who is 50 years old, the Timbalan must be someone who is less than 28 years old that might be a fresh graduate. Then new ideas will arise and the government will be more efficient.

    Look at those politicians…. they would not even recognize at least 10 person from their place who is from middle class. I bet you, if WE don’t think and act, we will be end up shouting BN boleh, PPP boleh or PAS boleh until we get old and die. The best solution….. don’t vote. What will happen if ppl from age 21 – 28 does not vote? These politician will got their knees bent. Look at DAP…. recently they gave a chance to a 25 years old candidate to contest in election. Why? “WE” know the answer.

  38. mob1900 Says:

    Congratulations for the 166 votes(rosak) from the Machap Bi-Erections!
    Let’s hope there will be MORE for the Ijok Bi-Erection!

  39. pazuzu Says:

    Terima Kasih atas sokongan anda semua dan juga sokongan 166 pengundi yang tidak keliru di Machap.
    Sekian.

  40. pazuzu Says:

    Dan terima kasih kepada Mob1900 yang sanggup meluangkan masa untuk membuat poster PUNDAK di blognya (Mob1900.blogspot.com). Sokongan anda amat dihargai dan akan dibalas dengan…errr….errr…doa.

  41. mob1900 Says:

    Jom kite meraihkan ‘kejayaan’ PUNDAK! dengan menonton YouTube.com!

    Vindaloooooo!

  42. sic6sense Says:

    mob, the video touched me in so many ways. i wanna flood bangladesh.

  43. ExBN Says:

    Saya sokong Parti Pundak! hidup Pundak! mari ramai-ramai buat undi Rosak.

  44. galadriel Says:

    I will be all out to support you in the next General Erection. Bloody inspired humour man…boleh join ka?

    Kathrika

  45. nasser Says:

    syabas..!!!! Tp takut nanti kohot2 BN panggil parti kite PUNDEK plak…

  46. kadnup Says:

    As your future member (if you accept kadnup like me), I would like to ask you whether you will reduce the number of tolls in KL/Selangor?

  47. vice president dick chenney Says:

    i believe in you pundak..!..(dgn accent american..!)..saya sokong semua pundak pundak kat malaysia ni..harap harap kamu dpt membentuk k’jaan di msia pd pilihanraya akan dtg……
    since term aku dah nak expire..kat US…boleh join ke kabinet olok olok…tanya je…

  48. oster Says:

    saya ramal perebutan kuasa bakal berlaku antara pelbagai kumpulan dlm pundak apabila timbul konflik tentang “bagaimana cara terbaik merosakkan undi anda? pangkah keluar kotak atau koyakkan terus kertas undi?”

    idup pundak!

  49. freelunch2020 Says:

    sokong! boycott pilihan raya umum!!!

  50. Koala bear Says:

    Aussies LOVE Pundak,mainly cos it kinda rhymes with ….f###.
    Pundak!Pundak!Pundak! Oi! Oi! Oi!

  51. Chibster Says:

    Wa sokong sama lu!!!!!

  52. LKO Says:

    pazuzu, mana application form untuk jadi member?

  53. Pengundi Hantu Says:

    Kami Pun nak pergi mengundi ahahhaha.. Kewujudan kami adalah berpunca dari SPR sendri.. jgn truskan kmi menambah kemenangan di pihak BN :-p

  54. kepalaotakKO Says:

    pundak mcm puncak ker?

  55. kepalaotakKO Says:

    siler beri tunjuk ajar

  56. syafiqsunny Says:

    macam mana nak jadi ahli? kalau boleh saya nak bertanding ketua pemuda? boleh x saya cuba menjadi calon untuk pilihan raya depan?

  57. this is anfield Says:

    weh pazuzu,
    apa strategy untuk ijok? update la. kami mau menyokong pundak di ijok
    apa langkah untuk mengelakkan kekalahan seperti di machap (@ cemerlang jaya). mana kempen? apase tak de masuk tv pundak?

  58. mob1900 Says:

    Majukan Chow Kit Untuk IJOK! hOORAY!
    Kemudahan Pelacuran! Hooray!
    Kemudahan Menagih Najis-Dadah! Hooray!
    Kemudahan menghembua bau eksos Mat rempit! Eehhh… apada

  59. Chibster Says:

    Aku sokong!!! Wooohooo!!!

  60. Tanpa Nama Says:

    Pundak mendapat saingan hebat dari Parti Undi Hilang (Puih!)

  61. _killer_ Says:

    kes lina joy diluluskan untuk MURTAD dan buang perkataan ISLAM dalam ic..tunggulah AZAB .

  62. Silencers Says:

    Holy shit. This might actually work.

    Aku undi PUNDAK!

  63. DatoJohn Says:

    Lakukan Yang Terbaik!!!!

  64. ladymariah Says:

    PUNDAK cepat cari dana. Buat banner gempak2. Hahahaha.

  65. nalia Says:

    yeah idup!!

    http://www.freewebs.com/lollianalia/

  66. tun d'great Says:

    hidup pundakk……….

  67. nooipolcic Says:

    Hello! Good Site! Thanks you! macfmsmecxh

  68. o'deng Says:

    Xkan PUNDAK ada priseden je.lain2 jawatan camne,wa nak ketua pemuda merangkap mentri dlm negri[kuasa penuh].siap badawi anak branak wa ‘ISA’kan……….

  69. jamilisa Says:

    Bravo PUNDAK, mcm kawan saya Husin Lempoyan yg suka meniaga unta. PUNDAK KINI dan SELAMANYA….

  70. Kayu poeT Says:

    Just stumble on this site … and suddently… remember all of u guys

    http://pilihanrayamalaysia.labtestproject.com/node/33

    Undi Rosak tribe :-0…

    poeT – Parti Orang Eropah Timur

  71. melayu Says:

    malaysia orang gila semua !!!! kami akan ganyang malaysia fuck u malaysia !!! malaysia will be deleted from the map of the world !!!
    indonesia raya !!

  72. melayu 2 Says:

    ganyang malaysia ….!!malaysia orang gila semua !!!! kami akan ganyang malaysia fuck u malaysia !!! malaysia will be deleted from the map of the world !!!
    indonesia raya !!

  73. melayu 3 Says:

    tk tahu diri ke malaysia orang gila semua !!!! kami akan ganyang malaysia fuck u malaysia !!! malaysia will be deleted from the map of the world !!!
    indonesia raya !!

  74. o'deng Says:

    INDONESIARAYA? ITU agenda SUKARNO komunis.mau ganyang MALAYSIA? KAU MEMANG indon TAK TAU MALU ,LIHATLAH berjuta orang indon cari makan di malaysia.yang islam pun sangup kerja di ladang BABI mau ganyang MALAYSIA.KAU TAK SEDAR DIRI ,aku melayu/islam .SUKARNO BABI KOMUNIS di kampung aku pun banyak mat indon kerja kebun aku,nanti malam aku akan BAKAR pondok kamu,biar mampus semuanya.ORANG PULAU JAWA BANGSA TAK TAU MALU ,aku pun berdarah JAWA tapi indon BUKAN negara kami,marilah ganyang MALAYSIA nanti kita lihat siapa yang DIGANYANG………

  75. galadriel Says:

    Woi brader….mana pigi lu?

  76. Oolat Says:

    It would be my honour to vote for this party *sob*

  77. Sultanah Anouhea Audiya Says:

    memang hanjing diaorang… Mak ratu sokong noks…

    Sekali sekala bertandang lah ke WordPress Mak!

    Tata!

    http://gadiscelupan.wordpress.com/

  78. desparil Says:

    pak lah just announced dissolution of parliament… which constituency will you be contesting la?

  79. ajijah Says:

    i like these idea…sempoiii….tp ingt!!!jgn leka…wateva pun kiter tetp kn pkir pasal tnh melayu,hak kita!!jgn sampi ca ya nun alif ambil hak kita!!ok.

  80. King Bilalkhanz Says:

    Aku dah terlebih umo nak jadi pemuda Pundak.. nak panggil apa arr? PETUA ker?

  81. King Bilalkhanz Says:

    Bagi chance la aku jadi calon tahun ni bagi parti PUNDAK.. nak lawan kawan2 aku tu.. Sani Michu-PAS dgn Mail Sani -BN. Adoi mana moderator ni.. Kang terlambat isi borang pencalonan pulak!!

  82. art_iswork69 Says:

    Mr. Presiden…

    Bila nak approve permohonan aku ni…

  83. kakibusuk Says:

    wa frust betull.. wa menang tanpa bertanding!!! idup PUNDAK

  84. Sultan Korea Utara Says:

    Beta, sebagai menunjukkan sokongan beta pada PUNDAK, dengan ini mengisytiharkan sekiranya PUNDAK memenangi pilihanraya akan datang, akan mengumumkan cuti umum selama 3 hari 12 malam untuk Korea Utara. Selamat berjaya PUNDAK.

    Beta akhiri dengan pantun;

    Dua tiga kucing berlari
    Mana nak sama si kucing belang
    Dua tiga boleh ku cari
    Aku mintak PUNDAK menang… Maseyyyyyyyyyy!

    Selamat mengundi, rakyat Malaysia.

  85. orang cina Says:

    gua suka rela mau tanding dekat kuantan. Boleh ka?

  86. Pak Kebun Says:

    Saya mau kerusi P137 Bukit Katil
    Mau Tido puas-puas hahahahahahha

  87. Lucius Maximus Says:

    pazuzu,

    Saya sudah bank-in dalam akaun PUNDAK wang pertaruhan sebanyak 10,000 rupiah dan lagi 5,000 rupiah deposit kempen. Sila calonkan saya untuk P066 – Batu Gajah

    Saya akan siapkan mani-pesta, silap, manifesto saya, malam ini.

    Terima kasih.

  88. kapot Says:

    saya mahu lawan ngan nurul

  89. Nonick Says:

    Aku nak cabar Pazuzu jadi Presiden, bila bole tanding ni ….

  90. ahsiew Says:

    mana kerusi kosong lg?

    kalau boleh nak yg KB
    anak jati KB nihhhhh…

    tapi president dah dok sana
    ehe

  91. Nonick Says:

    Aku akan mengunakan semua duit dr Saidina, Monopoly & duit kertas masa Cina mati utk melobi jadi calon Pilihan Raya yg akan dtg

  92. Lee Novotny a.k.a Mak LEEmah Says:

    Hmmm mak pun terkpana dengan sepanduk berapi api bertemakan sterkia inniew… very motivational..nak sokong gak lah!!! Idup PUNDAK! Mujur bukan PUNDEK! Hehehheehe

  93. Lee Novotny a.k.a Mak LEEmah Says:

    ehh typo pulak… STERIKA (not STERKIA).. TERPANA (not TERKPANA)..hancusss bahasa kiewww!!!!

  94. wanwma Says:

    hahaha..kelakar betul..siap buleh buat parti khas pulak untuk undi rosak! Baguslah, ada tempat perhimpunan kumpulan2 perosak! hahahaha

  95. Truckster Says:

    mana lagu tema nya?? upload la kat mediafire bleh aku letak lagu background kat blog aku

  96. hm Says:

    kelakar lar….1st time aku dgr…

  97. nicknuck Says:

    molotov cocktail sangkut kat kastam plak..😦

  98. orang cina Says:

    Ok lu orang pegi gua punya blog. Gua sudah list gua punya visi dan misi.
    http://orangcina.blogspot.com/

  99. pijie Says:

    btl tu….
    mri la kta smua pkir baik2 utk keselesaan kita….
    so kita tgk kalu bn menang apa yang akn naik harga…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    jwapan ada pada anda sendiri……

  100. cry4freedom Says:

    This is stupid beyond my imagination. Shame on all of you.

  101. encikpundak Says:

    wow… ade gak name pundak ek… errr

  102. Dark Chocolate Says:

    This is a good party. Now, how do we get it legalise? Go PUndAk

  103. belle_gorgeous Says:

    chayok..chayok pundak!!

  104. kawe Says:

    finally……

  105. riza Says:

    agi idup agi pundakkkkkkkkk

  106. juslo Says:

    Election 2008 – Vote for PUNDAK
    http://juslo.blogspot.com/2008/03/election-2008-vote-for-pundak.html

    HIDUP PUNDAK!!!

  107. pjoe Says:

    manifesto kecomelan untuk bersama sudah saya bentangkan.

    Pundak Teras Kecomelan Sejagat!

  108. siaoyue Says:

    haha this is a good one…very funny

  109. amir syafiq Says:

    i like pundak!

  110. zhuan Says:

    ada ke pemimpin2 yg betul2 berkhidmat demi negara dan rakyat?….kalo ada tunjuk sket?…sume bangsat….BN korup, salah guna kuasa, sembelih rakyat…menipu je keje….PAS lak tak abis2 gunakan nama islam utk capai objectif durang dalam politik…ADIL lak berjuang pasal tak puas ati pasal anuar….berjuang utk individu…..sume tipu….patutnye rakyat mesia boikot je pilihanraya ni sampai durang btul2 buktikan yg durang bleh memimpin bangsa, agama dan negara kearah kecemerlangan sebenar….

  111. Arwyn Says:

    Ya Alaah!!!! Giler Funny u guys… My funny bones are giggling nonstop…
    Itu I tak baca each & every line of your comments…
    Keep PUNDAKing!!!!

  112. Jebat Menongkah Arus Says:

    aku dtg dari masa depan.yg membuat onar dinegara ini pada tahun 2020 nanti adalah khairy jamaludin.olih itu sokonglah pundak untuk mengelakan sicelaka ini dr menjual negara.

  113. galadriel Says:

    Selamat Mengundi, Malaysia. Good luck to all Pundak candidates.

    Hidup Pundak

  114. Qaiyum Says:

    Pakat Kelik Ngundi..

  115. shinigami Says:

    Pagi tadi gua telah disogok (RM50) bagi menolong Dato` XYZ untuk memangkah parti timbang berat sebelah beliau esok.
    huu..
    ternyata parti timbang berat sebelah sudah takut dengan gua selaku calon PUNDAK bagi kawasan jeli (jelly belly)

    Ps :- Politik wang memang perkara biasa bagi pengundi kelantan.

  116. Dr Azwan Says:

    Kalau presiden PUNDAK bagi saya RM 1 juta, saya akan tarik diri dari bertanding.

  117. deepthink Says:

    im impress…klu buleh, buat kempen pangkah pada muka calon yg anda tak suke…one way for undi rosak jugak kan?

  118. BrightEyes Says:

    Hei, saya undi PUNDAK kat Klang.

    PUNDAK ‘tu guna logo Roket kan?

  119. noname_dude Says:

    PUNDAK lah, PUNDEK lah, Barisan Kreatif lah. macam macam ada….
    sakit kapala woooooo…………… jap ye, nak cari ubat sakit kepala cap PUNDAK gerenti ckjap je dah sembuh.
    aku cadangkan simbol parti Pundak gambar ‘pungkok tonggeng’ hahahaa….

  120. Dol Sarip Says:

    Sape delete posting aku tadi? Takkan nak join parti ni pun tak bleh?

  121. heartbeat Says:

    hahaha.. lawak la sini

  122. sinus Says:

    gile la korg ni

  123. Mydeen Aboo Backer Says:

    Dengan sukacitanya, Siber Party of Malaysia (M) mengalu-alukan keputusan PUNDAK untuk membentuk kerajaan gabungan dengan kami.

    Amacam ?

  124. Parti Rasuah Negara (Racun) Says:

    Saya selaku pembancuh kopi parti RACUN (Selepas semua presiden hingga ajk biasa menyertai BN)..so pemangku presidenla skang! ingin mengumumkan kejayaan kami meracun U.S untuk merasuahkan 160Billion RM kepada Negara Malaysia melalui PAK LAH..ini berita terbaru kami…moga rasuah berkembang sumur di Malaysia..hidup Racun hidup Rasuah!

    US hopes to conclude FTA talks this year
    By Meera Vijayan
    The Star
    Publication Date: 14-03-2008
    Print Article Email Article

    The United States hopes to conclude the final rounds of negotiations over the Free Trade Agreement (FTA) in the next eight months before the US general election.

    However, the key would be to reduce barriers that would restrict the volume of trade in the services sector and have greater transparency and clarity in the business system.

    US Ambassador to Malaysia James Keith said that the coming months were a window of opportunity to advance the final rounds of the FTA with Malaysia.

    “We have very serious issues that we need to address on a national level through our FTA negotiations and we will be pursuing that with vigour in the months ahead,” he said during a press conference.

    Keith said that the US would be focusing on negotiations related to financial services and government procurement.

    “Those are the two areas where we need to see some progress from the American perspective,” he said.

    He was speaking at a luncheon address with the Malaysian Islamic Chamber of Commerce and the Johor Corporation at Persada Johor.

    Keith said that with bilateral trade between both countries approaching US$50 billion (160 billion ringgit) annually, US and Malaysia already enjoyed a vibrant relationship, but that there were ways to further refine the bond.

    “This is part of the world where Malaysia’s competitors are seeking us too and seeking us in a big way.

    “We want to make sure that we can create the maximum opportunity for American companies to invest in and trade with Malaysia,” he said, adding that the Iskandar Development Region (IDR) would be among places which would benefit from US investment.

    According to Keith, besides making sure that American businesses were treated well and given opportunities, his role was also to attract investments from American corporations that were unsure of where to make their investments.

    “The key to attracting them would be to create a system that is as transparent as possible so that we can convince them that Malaysia is a good place to do business,” he said.

    The US has been Malaysia’s top trade partner since 1999 and last year, trade volume between both countries reached $44.5 billion with Malaysia exporting out $32.8 billion worth of goods and services.

  125. JesseLabu Says:

    Wa dok baca heavy politics, Hitler punya Mein Kemph pun dah khatam tapi tak paham apa pun . Baru ni jumpa lu punya site. Kenapa tak penah terpikir ada Parti Undi Rosak. Memang logik, kalau tak gomen, pembangkang…siapa pula pangkah Pundak? Tapi pundak ni ada setiap kali pilihanraya disemua DUN dan Parlimen. Memang jelas, PUNDAK ujud. Wa tua dah. Dulu dok pangkah undi pos, pangkah apa saja janji bukan chap dacing, tapi undi wa kena buang laut. Bila pencen, dok cari parti apa wa nak menyebok, semua parti kaki geromal. Mungkin Pundak pilihan kalbu.

  126. PAK LAH Says:

    POLIS KATA JANGAN !!! …..

    SAYA PANTANG DICABAR !!!…

    JANGAN JADI BERUK2 DI DALAM RUMAH BUAT UNDI ROSAK !!!…

  127. professional_muda Says:

    “Merosakan undi” ialah perlakuan bodoh dan sia sia!! Sememangnya anda tidak mempelajari atau faham perlembagaan negara atau tidak faham proses pilihanraya berpalimen. Hanya 5 tahun sekali sahaja, parlimen akan dibubarkan dan setiap orang rakyat Malaysia yg matang diberi kuasa untuk menentukan masa depan negara melalui undian mereka. Jadi amatlah bodoh sekiranya peluang itu di sia siakan.

    Walaupun ada sejuta undi rosak sekali pun jangan mimpi suara atau perjuangan anda akan didengar di parlimen. Selalunya jika anda layak mengundi (berumur 21 thn keatas) anda seharusnya cukup matang untuk memahami proses dan perundangan pilihanraya.

    Sekiranya anda ingin suara anda didengar atau ingin memperjuangkan sesuatu ideologi, komuniti dan ahli anda dinasihatkan menubuhkan sebuah parti yang sah yang terdiri daripada golongan cendiakiawan and professional muda ‘youth’. Berkempen dengan memperjuangkan ideologi bernas yang akan membawa kebaikan dan kesejahteraan kepada rakyat dan negara Malaysia. Baru anda akan mendapat lebih ramai sokongan dari rakyat Malaysia yang ingin sama sama memperjuangakan matlamat dan idea anda. Lagi pun dalam sejarah Malaysia masih belum lagi parti yang terdiri dari hanya golongan cendikiawan muda, bersemangat waja dan mempunyai idea idea baru yang mantap dan berpotensi dan mampu memgegarkan arena politik and pemerintahan negara Malaysia.

    Semoga semangat perjuangan anda semua di menifestasikan menggunakan saluran yang betul agar tidak menjadi sia sia.

    Selamat bejuang!

  128. professional_muda Says:

    Marilah kita semua berjuang untuk membebaskan media dari di ‘control’ oleh kerajaan atau mana2 parti politik. (TV, Radio, Suratkabar tempatan) Media seharusnya menjadi badan yang ‘independant’ yang tidak perlu takut utk melaporkan perkara yg benar dan tidak buleh diputarbelitkan oleh mana mana pihak untuk kepentingan peribadi. Media ‘owners’ seharusnya bersatu supaya mereka kuat dan kebal dari ancaman mana2 pihak. Bukan nak puji tapi yg baik kita ikuti. Contohnya seperti media Amerika Syarikat adalah “free media” dan “independant body with immunity”. Media Amerika bule membuat laporan seperti ” President Bill Clinton ada hubungan scandal dengan perempuan Monica Lewenski. “George Bush telah melenyakan US$48 Million yang dikatakan perkakas ketenteraan” Tapi kat Malaysia cuba buat laporan negatif sikit tentang Najib atau Pak Lah atau Khairi Jamaludin. Nak mampus! Alamat kene paksa tutuplah Utusan Malaysia atau TV3. Takkan lah Perdana Menteri kita anak beranak dia, Najib, Rosmah tu MALAIKAT!! Takan apa dia buat anak beranak semuanya betul dan ‘perfect’ . Kerajaan guna media untuk kepentingan sendiri. tak habis2 puji diri sendiri dan tak habis habis kutuk orang lain yang buleh menggugat kedudukan mereka seperti pembangkang. Jadi kalau org lain selain mereka, kalau buat baik pun akan diperburukkan dalam media. Org BN jelah yang baik. Diorang nak jadi Tuhan. Cuba try malawan atau bangkang cakap Pak Lah! mesti masuk neraka ISA. Siapa nak selamakan anda kecuali jika bapa anda adalah Tun Mahathir! Jangan percayalah apa yang ‘mainstream’ media laporkan semuanya kerejaan federal control.

  129. serai Says:

    bongok siottttt

  130. Tanpa Nama Says:

    pundek!! hehehe

  131. AyAres151 Says:

    bilo ekau nak update blog ni? copek…isu hangat…tp ekau dah ilang?

  132. krillustrious Says:

    aku termsk golongan ni kut…huhu…

  133. avanTasiA Says:

    Aku pnyokong pas tp aku suka pundaK sbb kemerapuannya d tahap tertinngi!! sungguh menakjubkn….! d harap cita2 pundak akn berjaya tp d alam khayalan…Kah30x…

  134. oolat Says:

    Setelah mnelihat keputusan PRU yang baru berlalu, saya berasa amat menyesal kerana tidak mendaftar sebagai ahli PUNDAK dan tidak mencalonkan diri saya sebagai calon PRU 13 bertanding atas tiket PUNDAK.

    Ini adalah kerana saya terlalu sibuk dengan aktiviti-aktiviti Parti Untuk Kaum India Malaysia (PUKIMA) – yang mana telah membutakan mata saya (mata hati, bukan mata betul) menyebabkan saya tidak nampak akan penyelewengan yang dilakukan oleh pihak atasan parti ini.

    Syukurlah kerana “Better late than never” (loosely translated: “Biar lambat asalkan tak eksiden dan mampos sebelum sampai destinasi”) dimana saya telah sedar dan kini, berasa terpanggil untuk lompat-si-katak-lompat ke parti time PUNDAK.

    Ini adalah kerana saya rasakan parti time PUNDAK mempunyai aspirasi (aku suka perkataan ni, tapi tak berapa paham makna dia) yang hampir sama dengan cita-cita saya untuk memajukan negara ini, melalui syarikat pemaju saya yang diterajui oleh saya, isteri saya anak-beranak saya dan sekretari lawa saya.

    Cuma satu saja perkara yang menghampakan saya, iaitu waktu saya sedar dari ‘tidur’ saya di dalam parti PUKIMA dan beria-ia untuk lompat-si-katak-lompat kedalam parti PUNDAK, PRU 13 sudah pun berlalu.

    Takpa, saya akan tunggu PRU 14. Ini adalah peluang terbaik untuk saya berjuang atas nama PUNDAK bagi mengumpul lebih banyak lagi sokongan dari rakyat Malaysia agar mereka akan merosakkan undi-undi mereka di PRU 14 yang akan datang.

    Di sini saya juga mencadangkan kepada majlis tertinggi PUNDAK satu slogan untuk PUNDAK yang saya yakin akan menjadi ‘catchphrase’ (Melayu cakap ‘katatangkap’??) sesuai dengan aktiviti dan kempen kita, iaitu ‘PUNDAK KU, PUNDAK MU, PUNDAK UNTUK SEMUA!’

    Hidup PUNDAK!!!

  135. oolat Says:

    Saya juga mencadangkan kepada majlis tertinggi PUNDAK untuk turun padang dan menemui kaum keturunan India yang majoritinya telah terpinggir dari segi ekonomi, untuk beramah mesra dengan mereka dan seterusnya, mendapatkan keyakinan mereka untuk memilih PUNDAK sebagai parti time mereka.

    Untuk menguatkan lagi usaha ini, dan juga menarik minat mereka, saya cadangkan penubuhan satu ‘subsidiary’ PUNDAK, iaitu Cawangan Untuk Nasib & Tuntutan Orang India, atau CUNTOI, bagi menangani nasib mereka dan juga kes-kes mereka di tipu oleh parti time-parti time yang lain selama beberapa dekad ini.

    CUNTOI juga akan menerima kes-kes mereka yang mempunyai kerakyatan India dan IC merah, kerana ramai di antara mereka akan menjadi rakyat Malaysia, jika dilihat betapa mudahnya kerajaan Malaysia memberi kerakyatan kepada bangsa asing.

    Sekian, terima kasih.

    OOLAT.

  136. AvanTasiA Says:

    aku smakin sku akn pundek lu! eh silap PUNDAK.. dgn ini aku akn mndaftarkn diriku sndiri sbagai ahli majlis tertinggi PundeK lU! la..silap lg.. Pundak. W’pun aku xtau mana nk dptkn borang KHAYALAN PARTI PUNDEK LU! eh dh 3 kali silap ni apehal.. PUNDAK LA!.. Aku jg akn mncalonkn dr ku sndiri sbagaimna Khairy melantik drnya dlm apa2 jawatan dlm kerakjaan tnpa ade sokongan padu dr rakyat KERIS..SIA..silap er MALAYSIA.. Aku akn bertanding d kwsn P074 Lumut..harap Presiden PUNDEK LU!..PUNDAK LA MNGKUK! akn merestui perlntikan ku..

  137. PAK LAH Says:

    Salam semua,

    Dengan ini saya mengumumkan dengan rasmi bahawa President Parti
    Pundak iaitu En. Pazuzu telah ditahan di bawah akta ISA kerana memecah
    belahkan rakyat sejagat melalui undi rosak dan sekaligus memberi laluan
    mudah kepada Pakatan Rakyat untuk mengabai 2/3 majority di parlimen.

    Beliau ( Pazuzu ) kini di tahan di kem Tahanan Danok Bulit Kayu Hitam
    bersebelahan dengan LADYBIRD Nightclub. Beliau kini diarahkan untuk
    membuat post-mortem bagaimana PUNDAK boleh sapu bersih di setiap
    peti undi dengan adanya undi rosak dan tidak percaya .

    Sebenarnya saya amat terkagum dengan beliau kerana beliau begitu tekun
    dengan post-mortem PUNDAK yang sedang beliau buat di kem tahanan di
    samping dengan majority keseluruhan undi rosak sebanyak 88,888,88
    yang parti beliau perolehi.

    Beliau telah diberi kelonggaran untuk kemaskini blog beliau, tetapi beliau
    tidak keluar2 dari biliknya sejak beliau ditahan. Saya harap semua
    penyokongnya bersabar dan jangan terpengaruh dengan berita2 mengenai
    penyeludupan tahanan ISA ke lokasi rahsia.

    Saya mengeluarkan kenyataan ini kerana saya sebagai Perdana Menteri
    yang menjadi Pembangkang DI Negeri Sendiri mesti bersikap telus dan
    adil bagi semua rakyat sejagat tidak kira dari mana2 parti sekali pun.

    Saya mengakui kekalahan saya disebabkan oleh beberapa faktor seperti
    Sabotaj, isu Keris, lupa hari mengundi, menantu berlagak sakan dan undi
    tidak percaya (Undi Rosak).

    Balik kepada isu utama iaitu isu tahanan president anda En Pazuzu.
    Dengan ini saya dengan hormatnya mengumumkan bahawa setiap ahli dan
    penyokong Parti Pundak akan di beri kupon khas bila hendak melawat
    beliau. Kupon tersebut boleh diperolehi di kaunter komplex bebas cukai
    Bukit Kayu Hitam.

    Kupon ini akan menampung segala kos anda semasa proses lawatan
    president anda dan ianya layak sampai tempoh seminggu sahaja. Anda
    boleh memilih kupon pergi-balik atau kupon hantam maksimum seminggu.
    Subsidi kupon ini hanya sah sampai tempoh 2 tahun tahanan president
    anda. Ini adalah permintaan beliau untuk penyokong2 beliau disamping itu
    beliau tak akan larat meneruskan lagi tahananya selepas 2 tahun.

    Namun tidak apa, jika koridor utara berjalan lancar saya akan mempertimbangkan untuk melanjutkan sistem ini dengan syarat president
    anda kekal ditahankan dirinya untuk tempoh yang lebih lama.

    Salam semua.
    PAK LAH@CermerlangGemilangTerbilang

  138. Dato Samy Veloo Says:

    tahniah pada ini parti apa nama..mcm pundek juga la dia punya bunyi..hehehe..tapi ini parti sudah daftar sama itu JKR ka?..
    kasi register cepat2 klu mahu bertanding pada pilihanraya ke 13 nanti..
    klu sudah daftar ini parti mesti kasi taruk itu deposit RM12.50 untuk satu org ahli juga..kasi sama itu PLUS juga..wokey..thank you..karawaleee..

  139. AvanTasiA Says:

    Hidup Pas!!!

  140. AvanTasiA Says:

    HIDUP PAKATAN RAKYAT!!!!!!!!!!

  141. billa Says:

    macam pundak betulah parti ini………………………………………..

  142. Mahfuz_Mahfiz Says:

    aPA BezAnYEr PUNDAK dGn PUNDEK?

  143. Mahfuz_Mahfiz Says:

    MeMuLa AkU juMpa site ni Aku hingat takder SaMbuTAn, ruPer ruPer NyeR RaMai lak YaNg MemBeri SaMbuTan. SyabaSss…PUNDAK BaRaNgkali aDaLah sAtu GeNre HUMOR BaGi kEboSaNan MenGiKuti PeRKemBaNgan pOliTik MuThakHir YaNg DiSajiKan OleH MeDiA Arus PeRdaNa.

    HIDUP PUNDAK!!!! MATI BARISAN NAJIS!!

  144. hafiz Says:

    daripade undi Be En… pundak pun punnndaaaklahhh
    hahaha

  145. PRESIDENT BUSH(WASHINGTON D.C) Says:

    firstly i thank the whole malaysians,i really support PUNDAK.hope u’ll get more support.PUNDAK HIDUP MIKE.

  146. PRESIDENT BUSH(WASHINGTON D.C) Says:

    pundak…pundak…pundak

  147. PRESIDENT BUSH(WASHINGTON D.C) Says:

    pongeda pundengala…

  148. aidc Says:

    info terkini tentang anwar an sahabatnya

  149. samyvellu Says:

    punda

  150. ha Says:

    bodohnye org yg buat blog nih!

  151. Ocsinarf Says:

    bila mesyuarat agung ah?

  152. hairee_kelate Says:

    meme nate dorang……nate nate nate beruk………..

  153. galadriel Says:

    I THINK IT’S TIME TO REVIVE PUNDAK…WHAT SAY, PAZUZU?

  154. Mike Abdul Nan Says:

    revive pundak!!!! wake up from your deep slumber, president pazuzu!!!

  155. Wakil Rakyat Dun jeli Says:

    ape cerita wakil rakyat pundak sekalian ?
    gua dah lama xmakan projek nie..

  156. adiospunk Says:

    mana founder pundak ?? buat page FB la pulak…
    macam mana parti nak maju gini

  157. amran Says:

    Wahai Pazuzu, Bangunlah kamu , pilihanraya ke-13 akan sampai. Bangunkan pundak-pundak kamu demi masa depan rakyat M’sia

  158. wisata Pulau Tidung Says:

    Salam.

  159. Tanpa Nama Says:

    yang paling kelakar sekali Parti Untuk Kaum India Muslim Malaysia atau PUKIMAAAAA…..kak kah kah tanik ya tanik

  160. Tanpa Nama Says:

    mari lah sama sama kita sokong pak anwar kalau boleh sampai jadi dia punya PA tapi jangan tungging depan dia nanti batang yang bengkok tu masuk dalam buntut tuan2 semua kak kak kah

  161. Chingkalewa : Chingkala Says:

    Undilah saya Parlimen Bandar Kuching. Professor Chingkalewa. Pundak! In Pundak We Trust!

  162. rasso Says:

    Mohon kemaskini url saya seperti ini..

    Salam dari Limbang…🙂

    Esok saya akan pulang ke Limbang untuk berkempen.

  163. Abdullah yassin Says:

    Saya memang tak suka BN. Banyak pembohongan dalam politik. Saya bekas pengawai felda. Saya bertugas selama 32tahun sampai 2010 apa yang dia bagi picin wang pasaran pun tak ada. .. Sekarang saya tak kerja nak bagi anak bini makan apa,? Anak sekolah lagi?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.